Project Description

Office Workspace Transformation

Branded Partitioning using Komfort Polar Glazed

Project Overview

Customer: Hideaway Jazz Café
Location: Streatham, South London
Designer: Paul Mullins
Photographer: Peter Cook

Komfort Products:
Polar Single Glazed
Frameless Glass Doors

Specifications and Brief

The Background

Hideaway is the London jazz club that features the very best Jazz, Funk, Swing and Soul, showcasing new talent, established artists and star performers. Based in the heart of Streatham, the venue also offers weekly standup comedy shows, a fully licensed restaurant, bar and café. The open plan basement covers 7,000sq ft. of workspace, and sits directly below the Hideaway Jazz Club and Café complex.

The Brief

The owners of the Hideaway Jazz Café and neighbouring Streatham Business Centre decided to transform the building’s basement into an open plan shared office workspace. Interco Projects were assigned to assist in transforming this unused basement into a contemporary and modern well equipped open plan workspace with private offices and meeting rooms using Komfort Polar SG Partitions and frameless glass doors.

The full scope of work included a stylish, spacious business lounge, office suites, meeting rooms, kitchens, breakout areas, hot-desking and clean and bright features. Hideaways brand colours were used throughout the venue, a stylish mixture of black, white and orange to create a successful and thriving multi-use workspace.

Affordable Frameless Glass Partition Solutions

A mixture of black, white and orange were used to continue the Hideaways brand colours throughout the venue. A re-writable orange feature wall was created at one end of the workspace allowing business users to express thoughts and ideas. Aluminium floor tiles and staircases created an urban and laid back feel to the workspace. Ductwork and lighting tracks were left fully exposed adding to the industrial feel or the basement.

A long set of desks used for hot desking occupied the central parts of the office, all individually equipped with power and internet access. The outer parts of the workspace was fitted with Komfort Polar glass partitioned offices and meeting rooms, each being furnished with bespoke circular desks and images of London.

A large comfortable lounge/seating area was created at one end of the workspace, away from the desks and offices. This was divided by bespoke bookcases individually wrapped with newspaper articles and print.

A high gloss white kitchen was fitted with fully integrated appliances; finished off with custom made stainless steel worktops.

Interco Projects were pleased to be part of the team that carried out this stylish working environment.

Got a question about Partitioning Installations?